احساس رضایت از رابطه شویی، یک فراینداست که در طول زندگی زوج به وجود می‌آید و لازمه ی آن انطباق سلیقه‌ها، شناخت ویژگی‌های شخصیتی، ایجاد قواعد رفتاری و شکل‌گیری الگوهای مراوده ای است (لازول و لازول،1982به نقل از ، مرزآبادی و ملازمانی1384).
برای توصیف رضایت شویی از اصطلاحات متعددی مانند سازش، خشنودی، موفقیت و کیفیت خوب شویی استفاده‌شده است. کیفیت، سازگاری و رضایت‌مندی معمولاً به‌جای هم بکار می‌روند. اسپانیر (1976) کیفیت شویی را به‌عنوان موفقیت و کنشوری یک ازدواج دانسته است.
کیفیت زندگی به‌عنوان ارزیابی ذهنی از رابطه شویی روی دامنه‌ای از ابعادی شامل رضایت شویی، خشنودی شویی و سازگاری شویی تعریف‌شده است (لویس و اسپانیر، 1979)؛ بنابراین کیفیت بالای شویی به سازگاری خوب، ارتباط کافی و درجه بالایی از رضایت در رابطه وابسته است. سازگاری شویی به‌عنوان توافق زن و شوهر در هرلحظه از زمان تعریف‌شده است. «کمیل و واندروین» (1974)سازگاری شویی را به‌عنوان چیزی که شامل دو جزء موافقت جنسی و همسازی است تعریف کردند.
رضایت شویی وضعیتی است که در آن زن و شوهر در بیشتر مواقع احساس خوشبختی و رضایت از یکدیگر دارند، سازگاری از طریق علاقه‌ی متقابل، مراقبت از یکدیگر، پذیرش، درک یکدیگر و ی نیازها ایجاد می‌شود. زوجین سازگار زن و شوهرهایی هستند که توافق زیادی با یکدیگر دارند از نوع گذراندن اوقات فراغت رضایت دارند و وقت وسایل مالی خودشان را به‌خوبی برنامه‌ریزی می‌کنند (ملازمانی، 1384).
سازگاری شویی، بنیادی‌ترین شیوه سلامت روانی افراد در نظام خانواده است و یکی از برجسته‌ترین موضوع نگرش جامعه انسانی است که بر کارکرد شایسته خانواده اثر می‌گذارد سازگاری شویی پیوندی دوستانه همراه با تفاهم و درک یکدیگر و تعادلی منطقی میان نیازهای مادی و معنوی همسران است (ابوالقاسمی، 1385).
لنتال (1977) رضایت شویی را به‌عنوان پیامد مقایسه انتظارات شویی و نتایج شویی توصیف کرد. بسیاری از تحقیقات مقطعی در مورد رابطه بین چرخه زندگی شویی و کیفیت شویی، ادعا کرده‌اند که کیفیت شویی در طول چرخه زندگی از یک الگوی U شکل پیروی می‌کند که بالاترین کیفیت شویی در طول چرخه زندگی در مراحل اولیه ازدواج، قبل از تولد اولین فرزند و در مراحل بعدی کیفیت بالا بعدازاینکه فرزندان خانه را ترک می‌کنند به‌دست‌آمده است هشدار دادند که بررسی‌های مقطعی ممکن است به خاطر تمایل به محاسبه جداگانه تأثیرات گروهی، تأثیرات مربوط به سن، جامعه پسندی اجتماعی و همچنین به خاطر تمایل آن به اینکه شادی را در ازدواج‌ها در طول زمان پایدار نشان دهند، گمراه‌کننده و ناقص باشند.
به‌طورکلی افراد متأهل از افراد مجرد شادتر هستند. (چان و لی ، 2001؛ به نقل از ویلسون و اوسولد ، 2005؛ گرین و راجرز ، 2001) و سلامت جسمی و روانی‌ها آن‌ها بیشتر و طول عمر آن‌ها زیادتر است (ویلسون و اوسوالد، 2005). ن متال بدون بچه و مردان متال بدون بچه‌های بزرگ نسبت به دیگران بخصوص افراد مجرد شادتر بودند (کمپل ، 1981).
(دینر، 2000) معتقد است که مردم به حوادث خوب و بد زندگی ابتدا شدیداً واکنش نشان می‌دهند، ولی بعد به سازش با آن می‌پردازند و به سطوح متعادل شادکامی روی می‌آورند. گاهی سطوحی که قبلاً برایشان شادی‌آور بود اکنون دیگر شادی در پی ندارد و گاه هنگام رویارویی با عوامل منفی در آغاز حس بدبختی دارند، اما به‌زودی به این سطح نیز عادت می‌کنند و با آن سازگار می‌شوند (دینر و لوکاس ، 2000).
تحقیقات نشان داده نی که هیجان‌های خود را به‌خوبی درک کنند و درباره‌ی خودشان احساس مثبتی داشته باشند معمولاً در زندگی شویی سازگاری بیشتری دارند (رفیعی – نورانی پور، 1384).
هم‌چنین پژوهش نشان می‌دهد شادمانی و رفاه بیشتر در پی سازگاری بیشتر و آرامش روانی در خانه ایجاد می‌شود (کهکی، 1387).
همسرانی که از سازگاری شویی بالایی برخوردارند عزت‌نفس بیشتری دارند و در روابط اجتماعی سازگارترند. سازگاری شویی نتیجه‌ی فرایند شویی و شامل عواملی مانند ابزار محبت، عشق همسران، تشابه نگرش و چگونگی ارتباط و حل مسئله است (مارکویسکی و گرین وود ، 1984) و افزایش اضطراب و نگرانی موجب کاهش سازگاری می‌شود (اسپانیر و لوئیس ؛ به نقل از سودانی، 1385).
(لترینگر و گوردون، 2005) دریافتند که روابط جنسی و ابراز محبت باعث بالا رفتن سازگاری شویی و درنتیجه بالا رفتن شادکامی در افراد می‌شود.
غالباً هر همسر مفهوم خاصی از نقش زن و شوهر داردکه بر انتظاراتش از طرف دیگر (همسر)اثر می‌گذارد حال اگر انتظارات نقش تأمین نشود به تعارض و ناسازگاری خواهد انجامید (شعاری نژاد، 1373).
بیشتر سردرگمی ن و مردان دارای رابطه‌ی پایدار از بحث راجع به تغییر نقش‌های زن و مرد ناشی می‌شود. نهضت ن توجه را به روابط غیرمنصفانه در ازدواج می‌کشاند باروری، پرورش فرزند، نبود موقعیت مساوی در کار خارج از خانه و نبود اجرت مساوی از اولین موضوعاتی است که موردتوجه قرارگرفته است (روبوتهام ، 1983 و اکلی، 1974 به نقل از شعاری نژاد، 1373).
نویسندگان پیش‌گام در مورد تفاوت باروری و پرورش فرزند به بحث پرداخته‌اند تا مسئولیت بیشتری را به مردان اختصاص دهند (همان منبع).
از طرفی بیشتر نی که نا گریزند درآن‌واحد دو نوع کار را انجام دهند، یکی در میدان شغل و دیگری در کارخانه و خانواده، ممکن است احساس گناه کنند، همچنین از این‌که نمی‌توانند فعالیت‌های تفریحی لازم برای فرزندانشان ترتیب دهند احساس گناه می‌کنند به‌طورکلی احساس گناه از نرسیدن در حد مطلوب به کارهای خانه همسر و فرزندان سبب می‌شود که زن از رضایت خاطر لازم درباره کل خانواده محروم شود . علاوه بر آن متأسفانه در جامعه ما تعداد مادرانی که با شرایط بالا مشغول به کار هستند بسیار اندک هست این خود فقط باعث می‌شود که مادران تحت‌فشار روانی و جسمانی زیادی قرار گیرند و با افزایش خستگی و نیتی وقت و انرژی لازم برای فرزندان و همسر خود نخواهند داشت.

 

 

 


سایت دانلود پایان نامه شویی ,سازگاری ,رضایت ,زندگی ,کیفیت ,رابطه ,سازگاری شویی ,پایان نامه ,شویی و ,رضایت شویی ,زن و ,رضایت شویی پایانمنبع

دانلود همه پایان نامه ها درباره رضایت زناشویی

کسب درآمد از سایتای برون سپاری

پایان نامه ارشد : جایگاه جا و زمان در فقه و حقوق

پژوهش (پایان نامه) : رابطه خودکارآمدی،اهمال کاری و اضطراب امتحان با پیشرفت تحصیلی

پایان نامه درباره

پایان نامه درباره حل مسئله

دانلود پایان نامه درباره تاج خروس

مشخصات

آخرین جستجو ها

قصه Priscillamdwo501 News انجام بازسازی ساختمان حرفه ای جیبوجت اجرای کانالهای انتقال هوا طرح پرسش مهر خريد شامپو رفع سفيد مو سر مردانه زنانه دخترانه 2019 فروش درب اتوماتیک شیشه ای به صورت مستقیم فروشگاهی مرجع برای ارائه فایلهای نایاب در زمینه معماری، کامپیوتر، گرافیک و غیره MVM AND CHERY Catalog